05.11.24 року для здобувачів освіти за спеціальностями «Фізіотерапія і реабілітація» та «Громадське здоров’я» Навчально-наукового медичного інституту ПДМУ кафедрою гігієни та екології було проведено онлайн зустріч з лектором Юдітою Чобої, доцентом кафедри інженерії і агрономії Ніредьгазького університету (Угорщина). Слухали лекцію на тему: «Поширення вегетаріанства в Угорщині, його вплив на аграрну структуру та систему харчування». Перекладач з угорської: Колесник Анжела Володимирівна, доцент кафедри генетики, фізіології рослин і мікробіології Ужгородського національного університету.
Вегетаріанство (від англ. vegetable – овочі) – це система рослинного харчування, яка дозволяє певні продукти тваринного походження, наприклад яйця та молоко, але виключає м’ясо, рибу та птицю.