16 жовтня у 50-ти країнах світу. В організмі людини немає практично жодного органу й системи, нормальна життєдіяльність яких не залежала б від харчування. Хвороби, спричинені неправильним харчуванням (ожиріння, цукровий діабет, гіпертонія, атеросклероз, захворювання серця, рак) становлять понад 2/3 загальної захворюваності. «Ми є те, що ми їмо», – сказав Гіппократ ще понад 2000 років тому. Тож, вирішити харчуватися правильно – це перший крок до збереження власного здоров’я.
Цього дня викладачі кафедри гігієни та екології разом зі здобувачами освіти дослідили: що вміщує в себе поняття «здорове харчування»; проаналізували власні раціони, визначили роль здорового харчування у підтримці сталого здоров'я людини; дізналися, що експертами Гарвардської школи громадського здоров'я було розроблено спеціальне керівництво для здорового, збалансованого харчування у формі простої та зрозумілої інфографіки, яке отримало назву «Тарілка здорового харчування».
На фото групи викладачів К.Приліпки, І.Комишан, М.Романюк.